#Ute i dungen! Höst promenad på Hissö naturreservat.

Hej alla glada!

Solen skiner, endast himmelens blå tonvalv ljudar, genomträngande höstskurdens daggtäcke, lyser kristalliserande upp gren av vilande blad likt pampig ljuskrona i det av noblaste rum.


Det är höst, vilket betyder nötsammling och skörd, både från jord och själ. Vi firar in denna av mångfaldens årstid genom en promenad i naturen med glädje och samtal. Vi tar en paus i skogens harmoniska besittning. Andas ut, andas in, fylls av, töms av. En tid och en plats av naturlig skönhet, kravlöst och än mer mirakulöst.

Vi promenerar i samklang, sida vid sida, till Kronoberg och Hissö naturreservat för att besöka den vackra bokskogen intill Helgasjöns vattenbryn. Promenaden tar på våra krafterna men med en lättare fika är vi fullt berikade i kropp och själen.
    Ta med dig något att dela vid fikat, frukt, té, nötter eller varför inte en sång i höstligt instämd g-dur. Vi skapar tillsammans ett knytiskals i skogen.
    Kläder efter väder. Något som skyddar emot regnet om himmeln skulle få för sig att öppna sig. Ett par bra promenad skor är att föredra. Vi promenerar mestadels på småvägar och grus.
    Vi möts vid Ica Hovshaga, klockan 09:00, söndag den 7:e Oktober. (Pomonavägen 6, 352 61 Växjö), buss 1, 7 och 8 kan ta dig dit. Med en cykel så tar du dig enkelt dit på 15 minuter från stan.


    Efter promenaden så åker vi som vill till bakluckeloppis på stortorget för att fynda och återvinna.
Har du några frågor så vänligen hör av dig.

– Språkverkstaden 

. Vad är ett valv?
. Vad betyder nobel?
. Vad menas med pampig?
. Hur utför man en besittning?

. Vart kan man finna ett vattenbryn?


#Ute i dungen! är en natur nära språk, kultur och gemenskaps aktivitet. Vi tar oss ut i skogen för att prata om miljö, natur, växt och djurliv. #Ute i dungen! är en meningsfull aktivitet för dig så väl som för djur och natur. Vi drar alla nytta av att vara närvarande om varandra. Vi tar steget mot att integrera med naturen, om inte annat i alla fall för en kort stund. Kravlöst strävar vi emot harmoni i själ och kropp. #Ute i dungen är en friluftsaktivitet som vill bidra till ett möjliggöra av bättre hälsa för deltagaren. Detta gör vi genom fysisk ansträngning, samt samtal om kost och hälsa nära det naturliga.

Fridens liljor vissnar aldrig!
/ Open Umbrella

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *