#Ute i dungen! – Svamp plockning

Hösten nalkas, ljuva färger, doft i gran och tall, på marken åter finnas ädel smakrik äring.


I denna nyansering aqv årstids skifte så föreligger det enligt kultur och tradition i Sverige utflykter till skog och natur. Sedan mycket länge så har skogen varit en del av människans sköde mark och ett väl njutbart tillskott till hösterns skafferi. Så här vid höstens kant så står skogen i full mångfald av delikatesser. Det finns vidsträckligt rika möjligheten att vältra sig i svamp och bär. En av de mest kända skogsdelikatesserna är kanske kantarellen. Dess årstid sträcker sig från juli fram till nattens täckande frostskurd. Under höstens tidevarv återfinns även möjligheter att påträffa skogens mer sötsyrliga godbitar, ligon eller ett och ett annat blåbär, som ger färgstarka inslag bland ris och kvist. Vi tar en tur bland snår och buskar för att se om lyckan möter oss med något gott.

Skogens guld

Korgen full av skogens guldiga äring.


Samling

Plats: Tallgården, Araby
Adress: Hjalmar Petris väg 2, 352 47 Växjö
Dag: Söndag 16 september.

Tid: 13:15

Anmäl dig via mejlen eller “kontakta oss” på hemsidan.


Ta med “kläder efter väder” och tänk på att det är lätt att bli blöt om fötterna i skogen. Stövlar är att rekommendera. Något att plocka svampen i, en korg, kan vara av fördel. Vi tar med oss en svampbok att titta i och delar även mef oss av de kunskaper som vi besitter om svampar och annat växt liv i skogen.

Vi tar en paus för andrum i stillheten. Vi anammar naturen och dess lugn, blir ett med helheten och avnjuter en fika tillsammans i symbios med skogen och dennes invånare på jämlika vilkor. Det blir ett mindre knytkalas så ta med dig något gott att dela med dig av. Tillsammans skapar vi mångfald i hermoni.

Vi räknar med att vara tillbaka innan det blir mörkt.

Akta dig för det röda.

Det kan lätt bli lite tokigt om den här får följa med hem.

“Skogens dygd vilar ingalunda i förvärv av behållning utan i triumf av närvarande”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *